لئونارد اویلر

یکی از دوستان از من خواست که در مورد اویلر بنویسم و من هم لازم دیدم که در مورد زندگی او مطلب کوتاهی بنویسم.خیلی از ریاضیدانان معتقدند اویلر و گاوس بزرگترین نابغه های ریاضی بوده اند(در جایی خوانده ام که گاوس در ۳ سالگی در کارهای محاسباتی به پدرش کمک می کرد).در مورد اویلر همه می دانیم که در همه ی شاخه های ریاضی نام او مطرح است. برای مثال خیلی ها معتقدند که اویلر با حل مساله ی پل های کونیگزبرگ علم گراف و گرایشهای مهمی از آن مثل توپولوژی را به وجود آورد.در تئوری اعداد هم که توابعی چون فی اویلر و قضیه ی اویلر در مورد اعداد اول(تعمیمی بر قضیه ی کوچک فرما) به نام او ثبت شده اند و در جبر نیز اتحاد ها و روش هایی به او منسوب است.خط اویلر (خطی که مرکز ارتفاعی و مرکز ثقل و مرکز دایره ی محیطی مثلث بر آن واقعند) هم یادگاری از این ریاضیدان بزرگ در هندسه ی اقلیدسی است.حال می توانیم خلاصه ای از زندگی او را بررسی کنیم.Leonard Euler
اویلر در سال ۱۷۰۷ در شهر بال در کشور سوییس متولد شد.در سال ۱۷۲۷ در آکادمی سن پترزبورگ پذیرفته شد.در سال ۱۷۴۱ به برلین مهاجرت کرد و در آکادمی پروس بر کرسی ریاضیات نشست.در ۱۷۶۶ به سن پترزبورگ بازگشت و تا پایان عمر(۱۷۸۳) در آنجا زیست.اویلر ریاضیدان خستگی ناپذیری بود و دلیل نام در همه جای ریاضیات به چشم می خورد و تا این حد باعث پیشرفت ریاضیات شده نیز همین است.در زمان حیاتش ۴۷۳ مقاله از او چاپ شد ولی پس از مرگش بیش از ۲۵۰ یادداشت دیگر از او پیدا شد.اویلر در در شرایط سختی کار می کرد زیرا در سال ۱۷۳۵ بینایی یک چشمش را از دست داد و در سال ۱۷۶۶ نیز به کلی کور شد.اویلر درک شهودی بسیار بالایی در ریاضیات داشته و قدرت محاسبات ذهنی اش در زمان نابینایی هم نبوغ او را ثابت می کند.
البته مطمئن باشید اگر نابغه ای مثل اویلر در ریاضیات کنونی وجود داشته باشد نیز نمی تواند مثل او معروف و مشهور شود چون ریاضیات به حدی پیشرفت کرده که شما نمی توانید در سطح دبیرستانی به دنبال مسائل حل نشده بگردید (چون بیشتر کارهی اویلر در همین سطح است).البته همه می دانیم که که فضای کار جدید در ریاضیات مقدماتی نیز زیاد است ولی کلی بودن آن مطلب نیز شرط بوده و هست.کما اینکه شما نمی توانید در نیم قرن اخیر نام ریاضیدانی را بیاورید که مثل اویلر شناخته شده باشد.

نظرات 4 + ارسال نظر
سینا دوشنبه 24 مرداد‌ماه سال 1384 ساعت 11:28 ق.ظ


دانشمند مورد علاقه من نیوتونه چرا کمی در مورد کارهای اون در ریاضی توضیح نمیدی

ِیاسمن و تینا شنبه 29 مرداد‌ماه سال 1384 ساعت 01:32 ب.ظ http://www.ytmath.tk

سلام... مطلب جالبی بود.... اگر دوست داشتید به وبلاگ ما هم سر بزنید و نظر بدید.... واقعا خوشحال میشیم.... در صورت تمایل می توانیم با هم تبادل لینک داشته باشیم.... بدرود.

حمید سه‌شنبه 1 شهریور‌ماه سال 1384 ساعت 02:13 ب.ظ http://falgir.blogsky.com

سلام.
لطفا در صورت امکان مطلبی در باره پیتا گوروس و اینکه چرا اعداد اصلی را از یک تا چهار میدانست چاپ کنید. متشکرم و موفق باشید.

کیانا پنج‌شنبه 1 تیر‌ماه سال 1385 ساعت 11:42 ق.ظ

سلام مطلب جالبی بود ولی خسته کننده بیشتر تلاش کن

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد